maandag 11 juli 2011

Psalm 16: 11 - Blijdschap en liefde

HSV SV
U maakt mij het pad ten leven bekend; overvloed van blijdschap is bij Uw aangezicht, lieflijkheden zijn in Uw rechterhand, voor altijd. Gij zult mij het pad des levens bekend maken; verzadiging der vreugde is bij Uw aangezicht; liefelijkheden zijn in Uw rechterhand, eeuwiglijk.
andere vertalingen

De Bijbel spreekt vaker over het pad des levens:

Wie het onderricht ter harte neemt is op weg naar het leven, maar wie een vermaning verwerpt dwaalt af. (Spreuken 10:17, WV)
(Meer hierover in het artikel Spreuken 6:22-23 – Wettig leven met Christus)


De Bijbel lezen helpt bij het wandelen met God, Hij maakt vertrouwd met het pad naar het leven. Zonder God is leven een stuk moeilijker. Al lijkt het van niet. Onze uiteindelijke bestemming geeft in ieder geval een overvloed van blijdschap. Die blijdschap begint in dit leven en gaat door tot in het leven hierna. In Gods aanwezigheid, bij Zijn aangezicht, is overvloedige vreugde. Daarom is het goed om God te kennen.

Voor altijd zijn er in Gods rechterhand - een sterke en bekwame hand - lieflijkheden, groot geluk. Wat kunnen we al blij zijn met Hem. Wat zullen we straks blij zijn met Hem! Kun je het bevatten? God alle eer voor Zijn liefde!