woensdag 28 oktober 2009

Vechtersverzen beschikbaar

De lijst met vechtverzen voor eind 2009 is beschikbaar. Deze in te prenten teksten vindt u in een PDF-document, rechtsbovenaan onder Downloads. In dit PDF-document vindt u voor iedere week nieuwe vechtverzen, Bijbelteksten dus.

Hoe begin ik?
Voor iedere week tot eind 2009 is er een vechtvers - een Bijbeltekst dus - dat in het hoofd geprent wordt. Afhankelijk van uw voorkeur, begint u met leren van een nieuw Bijbelgedeelte op zaterdag of zondag. Een hele week lang wordt de tekst geoefend. Dus tot aan de volgende zaterdag of zondag. Dan begint u met een nieuw vechtvers van de lijst.
De lijst begint bij 31 oktober/1 november. Start u dan meteen? In de lijst vindt u dan Openbaring 21:3. Deze tekst leert u dan de hele week. De week erna, vindt u in de lijst: Openbaring 21:5-7. Dit is een gedeelte dat u dan weer een hele week kunt inprenten. Zo heeft iedere week zijn eigen vechtvers of vechtverzen.
Op www.vechtvers.nl vindt u D.V. iedere week een of meer keer een stukje uitleg over het in te prenten bijbelgedeelte van de week.

Hoe prent ik de vechtverzen, de Bijbelteksten in?
Hoe prent u een vechtvers, een bijbeltekst dus, in het hoofd? Een aantal mogelijkheden:
-print de tekst uit en hang hem op
-schrijf de tekst de over (liefst iedere dag)
-zeg de tekst hardop (alleen of met meer mensen)
-hang of plak de tekst op (dashboard van de auto, keukenkastje, agenda)

Voor meer informatie over vechtersverzen, lees de kolom rechts of onderstaand artikel.